A hang útjain

A mai ajánlatban az atmoszférikus/ambient muzsika kedvelőinek is szeretnék ajánlani egy lemezt, ill. a nem hagyományos post rock is előtérbe kerül.

A Cambridgei QUALIA – Dan Leader solo projectje – idén márciusi ötszámos lemeze érdekes kis színfolt a maga módján. Kísérletező jellege miatt kissé más, mint az átlag post rock, persze nem teremt új stílus-keveréket, viszont amit csinál, azt nagyon jól összerakja, és ez a lényeg: érezhető a kidolgozottság, az egyedi hangokra törekvés. Ezen az albumon most jobban előtérbe került az atmoszférikus/ambient súly, mint bármelyik korábbi anyagon. Most egyelőre „csak” bandcamp link:

http://music.qualiasounds.com/album/for-sleep
A Portugál CATACOMBE tavalyi lemezének zenéjében ötvöződik a post metal és a post rock hangulata. A hat számos anyagban összesűrűsödik a múlt, a jelen és a jövő szövete.

A New Yorki illetőségű EUPANA kísérletező zenéjében ötvözi a klasszikus rock hangzás mellett a post rock és a post metal jegyeit is. Finoman érlelődő muzsikájuk sok bejárni való utat rejteget. Kalandra fel!

sly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *