Lassú törések

Egy újabb nap, és újabb három lemez – bár az elsőtől a két utolsó hangulatában nem kevésbé eltérő, de azt hiszem, megbarátkoztok ezekkel így is :)

Idén augusztusban jött ki az amerikai Matt Kidd egyszemélyes, SLOW MEADOW elnevezésű projectjének lemeze. A lemezen Matt (gitár, zongora, szintetizátor) mellett olyan közreműködő zenészek vannak jelen, mint Aimee Norris (cselló), Andy Shelton, Joshua Ello, Alia Gonzales (hegedű), Joshua Sebren (trombita), Hannah Andersson (ének). Az ambient/neoklasszikus (akár filmzene is lehetne) stílusú dalok világa gyönyörű, így nyár vége felé talán szokatlan is kissé ez az őszi és téli hangulatot, párás ablaküveget idéző zene.

Az angliai székhelyű TACOMA NARROWS BRIDGE DISASTER új anyaga szintén augusztusban látott napvilágot. Számomra elsőre érdekes volt egy alig pár hónapot megélő hídról elnevezett zenekar, a tüzetesebb hallgatás azonban nem okozott csalódást. Az Adam Paul (gitár), Alex Rainbow (dob) Drew Vernon (gitár, ének) és Tom Grancia (basszusgitár) felállású csapat zenéje a post-metal/post-rock enyhén progresszív elegye, ezeknek a stílusoknak a mezsgyéjén mozognak. Nyomjátok meg a play gombot! ;)

A német COLARIS – Jessie Schmidt (gitár), Julian Steinbach (dob), Philip Roeder (basszusgitár) – nevű csapat még 2009-ben alakult, új lemezük most júniusban jött ki. Zenéjük kísérletezős, instrumentális post-rock/post-hardcore keverék. Jól elő adott dalok szerepelnek a korongon, bátran ajánlom a figyelmetekbe.

Jó hallgatást!

sly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *