Fehér álom

A szokásos napi ajánlómban most is három banda lemezét teszem közszemlére – válogassatok kedvetekre.

Az ARROWHEAD egy amerikai banda – Dylan Sylvester (dob, ütőshangszerek), Frankie Duffy (basszusgitár), Matteo Triolo (gitár, ének), Tad Rios (ének), Yusef Porcello (gitár) -, ez a kiadványuk pedig már az ötödik a sorban. A post-rock/screamo alapokon nyugvó zenében némi hardcore jelleg is észrevehető, keverve a dinamikus és atmoszférikus jegyeket. Az „Alone/Alive” című dalban vendégként zongorán közreműködő Sean McConnel finom hangulati játéka kizökkent az addigi mindent szétfeszítő, dühös témavilágból – elég érdekes ezt a többi szám között hirtelen felfogni :)

A litván AUDREY FALL tavaly januárban megjelent első (előtte egy EP látott napvilágot 2011-ben) lemeze nekem nagyon bejött – a post-metal/post-rock határait nem is akármilyen módon feszegető banda – Aigars Libergs (dob), Elvijs Puce (gitár), Jurgis Narvils (gitár), Pauls Jaks (basszusgitár) – magas szinten űzi a zenélést: összeszokott emberek hozzák ki magukból a legjobbat. Hatalmas erő van ezekben a dalokban és valahol ott bujkál benne a litvániai táj szomorú, ködös szépsége is. Ajánlom a figyelmetekbe, megéri végighallgatni a lemezt!

Az oroszországi ELEVENTH VIBRATION – elméletileg szóló projekt – nevű „bandáról” túl sok információt a tagokat illetően nem találtam, így ezt most nézzétek el nekem. Az impulzív zenei világban ötvöződik sokféle hatás, az orosz nyelvű narrációk nekem pl. nagyon tetszenek (bár ezekből egy kukkot se értek már, hiába tanultam anno oroszul), szóval olyan az egész, mint egy fehér álom…Finom eklektika jellemzi a dalokat, érdemes jobban elmerülni a mindössze két anyagot felvonultató (ez a lemez is még 2013 őszén jelent meg) diszkográfiában.

Jó hallgatást!

sly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *