Hétfői álmok peremén

Ma ismét három, a stílus magját (is) képviselő, de mégis kísérletezőbb zenekart szeretnék nektek ajánlani.

Az amerikai PEOPLE LIKE YOU – Chris Lee (gitár, ének, harangjáték), Matt Hull (trombita, harangjáték), Nick Koechel (basszusgitár), Sander Bryce (dob, gong) – 13 számos tavalyi lemeze keveréke a jazznek, a post-hardcore és math-rock alapoknak, a kísérletező indie és shoegaze hatásoknak. Furcsa kis kontrasztot képez ez az egész – a kompozíció folyamatossága néha megszakad, érdekes váltásokat építenek be, sőt! Michi Tassey énekes három dalban is szerepel vendégként, és ezek a dalok is elég érdekesek a többihez képest. Olybá tűnik, mint egy útkeresés, ha összességében nézem a korongot, azonban kezd korvonalazódni, merre is akarnak továbbmenni.

A szintén amerikai THIS PATCH OF SKY neve nekem nagyon ismerős – még az is lehet, hogy már írtam róluk. A hatfős zenekar – Alex Abrams (cselló), Chris King (szintetizátor), Joel Erickson (basszusgitár), Joshua Carlton (gitár), Kit Day (gitár) és Nathan Trowbridge (dob) – tavaly augusztusban adta ki ezt a lemezét, amelyen nyolc gyönyörű szerzemény kapott helyett. A főként post-rockon alapuló instrumentális zenéjük mindenkit az útra hív, kóborolni a közeledő ősz fellegei előtt. Engem hangulatilag nagyon megfogott ez a kiadvány, hallgassatok bele.

A francia TOTORRO – Bertrand (dob), Christophe (gitár, ének), Jonathan (gitár), Xavier (basszusgitár) – albuma egy ízig-vérig post-rock/indie/math-rock keverék. Jól összerakott és előadott dalok sorakoznak végig, egyik hangulatból a másikba csöppentve a hallgatót. Érdemes belehallgatni a korábbi lemezeikbe is, a számomra eddig ismeretlen francia csapat mindenképpen megnyerő pár végighallgatás után.

Jó hallgatást!

sly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *